Als kind genoot ik al veel van de natuur. Mijn moeder nam ons wekelijks mee naar het bos. Ze nam dan broodjes en drinken mee zodat wij vervolgens uren konden spelen. Ik had het geluk dat ik opgroeide onderaan de Holterberg. Een prachtig natuurgebied gedurende het hele jaar.

Tijdens mijn tienerjaren zocht ik ook geregeld alleen de bossen op. Ik voelde mij toen niet altijd heel fijn en de wandeling deed me dan erg goed. Daar ervaarde ik al de heling van de natuur. Op de rug van mijn pony voelde ik mij één met alles om mij heen in het bos. Urenlang over de mooiste paden rijden samen.

Ik ben ervan overtuigd dat Moeder aarde ons alles geeft wat wij nodig hebben. Ik geloof ook in de wijsheid en energetische krachten van planten en dat alles met elkaar verbonden is. Dat betekent dat wij, als mens, ons kunnen verbinden met alles en dus ook met de planten!

Plant als medicijn voor de ziel

Er zijn heel veel planten die als medicijn gebruikt worden. Met name in traditionele samenlevingen in o.a. zuid Amerika, Azië en Afrika wordt er veel gebruik gemaakt van de helende werking van de natuur. Dit gebeurt altijd met een diep respect voor Moeder Aarde en dus vaak ook in de vorm van rituelen en ceremonies. Mijn eigen roots komen deels uit Marokko en ook daar maakt men veel gebruik van de planten en kruiden.

Tegenwoordig hoef je niet naar het Amazonegebied om een plantmedicijn ceremonie bij te wonen. Steeds meer vindt de kennis en wijsheid van de planten zijn weg naar de westerse wereld. Op deze manier kon ik zelf ook kennismaken met verschillende planten in ceremoniële settingen. Helaas zijn er al een aantal planten verboden in Nederland.

De planten zorgen niet alleen voor heling maar ook voor inzichten en spirituele groei. Gelukkig zijn er steeds meer onderzoeken die aantonen dat psychedelica een positief effect kan hebben bij mentale klachten zoals PTSS, traumaverwerking, depressie, verslaving etc. Ook fysieke klachten kunnen verminderen of oplossen door het gebruik van plantmedicijnen.

Sacred Cacao

De cacao heeft nu nog steeds een bijzondere uitwerking op mij en daarom werk ik er met veel liefde mee. Ik begeleid Sacred Cacao ceremonies voor groepen, maar ook 1 op 1. Het bereiden van de cacao doe ik met zorgvuldigheid en vanuit een zuivere intentie. Ik neem de tijd en behandel de cacao en de andere kruiden met veel liefde en respect.

Rauwe cacao is voor mij een heel krachtig plantmedicijn. Wij kennen cacao vaak van de chocolade die wij nuttigen als snoep. Dit doet eigenlijk geen eer aan dit prachtige natuurproduct.

Rauwe cacao heeft zoveel fysieke en mentale voordelen en is een niet psycho- actief plantmedicijn.

Hieronder een aantal eigenschappen van rauwe cacao:

 • Bevat zink, magnesium, chroom, ijzer en vitamine C en E
 • Bevat tryptofaan, deze bevordert de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon
 • Is een natuurlijke antidepressiva
 • Heeft een vrouwelijke zachte energie
 • Is hart openend en zorgt voor een diepe connectie met je innerlijke wereld
 • Zorgt dat de aderen verwijden zodat het bloed goed kan doorstromen.
 • Stimuleert de zintuigen waardoor muziek nog meer binnenkomt en je helder kan zien, voelen, ruiken en horen.
 • Werkt op de keelchakra en zorgt ervoor dat je je stem weer wil laten horen.

Sacred cacao ceremonie

Tijdens een Sacred cacao Ceremonie beginnen we met een heerlijk kop thee. Deze thee is volledig afgestemd op jou of op de groep. Ik gebruik hiervoor kruiden en bloemen die ondersteuning geven aan persoonlijke processen. We beginnen altijd in de cirkel en zetten samen een energetisch veld. We nodigen onze gidsen en Spirits uit om ons te helpen in onze processen. Vervolgens benoemen we onze intenties voor de ceremonie. Dit is heel belangrijk en geeft kracht aan de sessie of ceremonie.

Na het zetten van een intentie schenk ik de cacao uit en begint onze reis. Doormiddel van mijn stem, instrumenten, geuren en muziek laat ik je een innerlijke reis maken. Hand in hand met Mama Cacao. De reis duurt ongeveer een uur. Daarna is er tijd om wat met elkaar te delen als de behoefte daar is. Ik zorg dat er voldoende drinken en wat lekkers te eten na afloop is.

Tijdens Sacred Cacao ceremonies nemen we een ceremoniële dosis cacao. Dat is een hoge dosis van ongeveer 45 gram rauwe cacao en betekent dat er ook situaties zijn wanneer je niet kan deelnemen aan de ceremonie. Je kan niet deelnemen aan een Sacred cacao ceremonie wanneer je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft (neem even contact op, er zijn andere mogelijkheden)
 • Ernstige hoge bloeddruk/ hartklachten hebt
 • Hersenbloedingen hebt gehad
 • Anti- depressiva gebruikt (neem even contact op om te kijken wat er wel mogelijk is.)

Vermeld alle overige medicatie en supplementen ook op het intakeformulier, het kan zijn dat ik je vraag om navraag te doen bij je arts.

€ 111 Sacred Cacao 1 op 1

€ 55 p.p. Sacred Cacao met een besloten groep tot 12 personen (minimaal 4 personen)

Sacred Cacao & Ademcirkel zie agenda voor evenementen

SACRED Bliss

Sacred Bliss is de sleutel tot de kern van je ziel, tot je ware essentie. Het is een krachtig plantmedicijn die de deuren opent naar de diepere lagen van je bewustzijn en zelfontdekking. Het brengt je in contact met je innerlijke wereld op manieren die moeilijk in woorden te vatten zijn.

Wanneer je een Sacred Bliss ceremonie begint, betreed je een bijzondere ruimte. Het is een ceremoniële reis die je uitnodigt om diep in jezelf te duiken, om te verkennen, te helen, te ontdekken en te ontwaken. Het is een ontmoeting met een oude vriend waarmee je samen een avontuur aangaat. Een avontuur waarbij je inzichten, heling kan ervaren. Een gevoel van verbondenheid met alles wat is.

De ceremonie begint met het zetten van een energetisch veld waarbij we onze gidsen en de spirit Mama Cacao uitnodigen en eren. Vervolgens spreken we onze intenties uit voor deze ceremonie en begeleid ik jullie middels een meditatie om dieper in je lijf te zakken en alle gedachtes en zorgen van die dag achter je te laten. Daarna krijgen jullie de Sacred Bliss van mij terwijl jullie comfortabel op je matras liggen. De muziek is geheel afgestemd op jullie reis en zal jullie begeleiden. Let the Journey begin…

Een Sacred Bliss reis kan ongeveer 3 tot 6 uren duren. Afhankelijk van jouw overgave aan het plantmedicijn en intensiteit van de reis. Ik zorg dat er voldoende tijd is om weer volledig te landen in je lichaam. Wanneer je weer geland bent eten we een kleine maaltijd en is er tijd voor jou om dingen op te schrijven of om even te kletsen.

Sacred Bliss is een combinatie van rijke cacao en andere plantmedicijnen zoals truffels en Banisteriopsis Caapi die deze ervaring uniek maken. De truffel bevat Psilocybine en is een psychoactieve stof. Psilocybine wordt door het lichaam omgezet in psilocine dat heel veel weg heeft van het geluksstofje serotonine. Het is bewustzijnsverruimend en kan waanzinnige visuele belevenissen opwekken.

De Caapi is één van de ingrediënten van het Ayahuasca brouwsel. Deze plant heeft een remmende functie op de MAO-enzymen in je lever. Dat betekent dat de psychoactieve stof niet direct wordt afgebroken in je maag, zodat de effectyen langer aanhouden.

Wat kan je ervaren tijdens een Sacred Bliss ceremonie:

 • Dichter bij je ‘Ware” zelf komen.
 • Hart openend. Je bent in staat liefde te ontvangen en te geven op een diep niveau.
 • Inzichten over je zielsmissie ontvangen
 • Loslaten van oude bagage, verlichting voelen
 • Meer vertrouwen in jezelf en alles om je heen.
 • Trauma’s helen.
 • Je lichaam weer resetten en in balans brengen.
 • Betere keuzes kunnen maken die jouw hoger zelf dienen.
 • Helder zien, voelen, weten en ruiken. Je zintuigen staan op scherp.

Contra indicaties

Contra indicaties zijn situaties of omstandigheden waarin het gebruik van Sacred Bliss wordt afgeraden, omdat het mogelijk risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid of het welzijn van jou.

Je mag NIET deelnemen aan een Sacred Bliss ceremonie als je:

 • Een ongecontroleerde en extreme hoge bloeddruk hebt. Rauwe Cacao heeft een stimulerend effect op de bloeddruk en kan deze verhogen
 • Zwanger bent of nog borstvoeding geeft. Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar de effecten van Cacao en psychoactieve stoffen op de foetus en pasgeboren baby’s.
 • Hartproblemen hebt.
 • MAO- remmers of anti- depressive medicatie slikt.
 • Alergiën hebt voor Cacao.
 • Psychische aandoeningen hebt. De psychoactieve stoffen kunnen een bepaalde werking hebben op mensen met psychische klachten en moeten voorzichtig zijn.

Je krijgt voorafgaande aan de ceremonie een intakeformulier. Deze moet naar waarheid ingevuld een week vóór de ceremonie weer retour zijn. Heb ik niks ontvangen, dan kan je niet deelnemen aan de ceremonie. Wanneer ik twijfel over de ingevulde antwoorden heb ik het recht jou te weigeren voor deze ceremonie. Dit is om de veiligheid van jou, mijzelf en voor de groep.

€ 333 Sacred Bliss Ceremonie 1 op 1

€ 222 pp Sacred Bliss Ceremonie max 4 personen

Sacred Bliss Ceremonie grote groep op aanvraag

Sacred Rapé

Rapé komt uit zuid- Amerika, waar al vele duizenden jaren tabak wordt gezien als de meest geneeskrachtige plant, die multi- inzetbaar is voor de genezing van allerlei aandoeningen en beschermt tegen negatieve energieën.

Rapé zet je energiekanalen open waardoor je weer verbinding krijgt met je Hogere Zelf. Je Innerlijke wijsheid. Het ontkalkt en ontgift je pijnappelklier en maakt de weg vrij voor het ontgiften van je lichaam. Sommige mensen hebben daardoor braakneigingen na het ontvangen van deze Rapé. Je pijnappelklier oftewel je derde oog, heeft een belangrijke rol bij spirituele functies.

Ceremonie tussen gever en ontvanger

Tijdens een Rapé ceremonie is het belangrijk om met een sterke intentie te werken. De intentie kan gericht zijn op genezing, transformatie en inzichten. Rapé wordt ingeblazen met de Tepi, dat is een L-vormig buisje. De persoon die blaast, Ik in dit geval, zendt zijn sterke intentie en geest naar de persoon die inademt. Ik zorg voor een passende setting met wierook, kristallen, instrumenten en passende muziek.

Rapé wordt vaak voorafgaande aan een ander plantmedicijn genomen. Bijvoorbeeld Sacred Bliss, Ayahuasca of San Pedro.

Sananga

Derde oog healing met sananga is een combinatie van een healing op het derde oog (pijnappelklier) en een chakra- aura healing van het voorhoofd- en kruinchakra.

Deze prachtige combinatie van healing zorgt ervoor dat de kanalen in dit gebied weer open staan en heft blokkades op. De universele energie vanuit het hogere ‘zelf’ kan weer beter ontvangen worden.

Het haalt blokkades weg zoals angst en zorgt ervoor dat je weer helder kan zien.

Sananga is een krachtig oogmedicijn om het zicht in alle dimensies te verscherpen. Het is gemaakt van de wortels en de schors van de Tabernaemontana Undulata struik en komt rechtstreeks van de Amazone stammenvolken. Sananga wordt ook vaak gebruikt voorafgaande aan een ander plantmedicijn om spirituele inzichten te vergroten.

Sananga wordt in de ogen gedruppeld en geeft eerst een intens stekelige brandende pijnsensatie. Het is belangrijk om je te focussen op je ademhaling. Ik begeleid je daar ook doorheen. Na een aantal seconden neemt dit af en kun je in een diepe innerlijke reis terechtkomen.

Sananga wordt ook vaak in combinatie met moxa gegeven. Deze combinatie zorgt voor een open kanaal tussen de fysieke wereld en de niet zichtbare wereld.

Moxa

Moxa therapie is een eeuwenoude behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde. De “Moxa” is een andere naam voor bijvoetkruid (Artemesia vulgaris) en heeft een verwarmende werking. In dit geval wordt het als een brandend torentje op je derde oog geplakt. De Moxa stimuleert het derde oog chakra en de pijnappelklier.

Door de pijnappelklier oftewel het derde oog te activerende schoon te houden, zorg je dat de poort tussen de spirituele wereld en de fysieke wereld geopend wordt. Het derde oog bevindt zich tussen je wenkbrauwen en is een energetisch oog waarmee je dingen kan ‘zien’ die je met je fysieke ogen niet kan waarnemen. De biologische fysieke pijnappelklier bevindt zich diep in je brein achter je ogen en is zo klein als een doperwtje.

Rape, Sanaga en Moxa kunnen los van elkaar ervaren worden, maar ook als een sessie.

€ 175 pp Sananga, Moxa en Rape samen als Sacred sessie 1 op 1

Als los onderdeel van een andere sessie € 35 p.p per behandeling

Kruiden en extracten

Naast bovenstaande planten werk ik ook graag met kruidentheeën en kruidenextracten in de vorm van tincturen. Vaak verwerk ik deze ook in de cacao. Ik stem de thee en de cacao af op de groepsenergie en/of op de persoon. Ik koop deze tincturen en kruiden bij iemand die dit zelf met veel liefde en passie maakt. Ik werk oa met de volgende kruiden.

Blauwe lotustinctuur

De blauwe lotus, ook wel bekend als de Egyptische Blauwe Waterlelie, heeft een diepgaande spirituele betekenis in verschillende delen in de wereld. In het oude Egypte werd het beschouwd als een symbool van goddelijkheid, zuiverheid en onsterfelijkheid.

Blauwe lotus is ook hart openend en kan een heerlijk euforisch gevoel geven. Zij wordt ook wel “the flower of Life” genoemd en begeleid je op een liefdevolle weg naar binnen. Bovendien heeft Blauwe Lotus het vermogen om gevoelens van liefde en sensualiteit op te wekken. De Blauwe lotus heeft spier ontspannende eigenschappen en kan dus lichamelijke spanning verminderen.

Passiebloemtinctuur

De wilde passiebloem komt van nature voor in onder andere zuidoosten van Amerika en heeft een lange voorgeschiedenis van medicinaal gebruik in Europa en Amerika.

Passiflora Incarnatie oftewel de passiebloem wordt met name medicinaal gebruikt als slaap bevordering, kalmeermiddel en angst remmer. Passiebloem kan helpen bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen bij een nicotineverslaving of verslaving aan opiaten.

Rozentinctuur

Roos is de oermoeder in het bloemenrijk. Zij herstelt de baarmoederveiligheid en verbinding met het leven. Het brengt vrede in jezelf en helpt bij geboorte en loslaten.

Deze zachte vrouwelijke bloem die levenskracht herstelt bij depressie, verdriet en zwaarmoedigheid. Het brengt direct verlichting bij angst, onrust, onzekerheid en trauma.

CBD Olie

CBD olie heeft heel veel positieve effecten op lichaam en geest. CBD is een van de belangrijkste stoffen die van nature in de hennepplant voorkomt. Het is de tegenhanger van THC en heeft geen psychoactief effect. Het is een alternatief voor pijnstillers, is antibacterieel, spierverslappend, ontstekingsremmend en onderdrukt angsten. Het kan ondersteunen bij kinderen die kenmerken van ADHD en/ of autisme hebben. Het kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en stress verlagend werken.

Ik spreek veel mensen die antidepressiva gebruiken of andere medicatie en kunnen daarom niet deelnemen aan ademcirkels en Cacao ceremonies of andere plantmedicijnceremonies. Dat is natuurlijk heel jammer, omdat dit juist zo bevorderlijk kan zijn voor de mentale en fysieke gezondheid.

CBD kan een natuurlijke ondersteuner zijn bij mensen met mentale en fysieke klachten.