Trauma Release Breathwork

Gedurende ons leven lopen we trauma’s op. Eigenlijk begint het al voor de geboorte. Tijdens de zwangerschap zijn we energetisch en fysiek verbonden met onze moeder die ons negen maanden draagt. We worden door haar gevoed op meerdere vlakken. Ook op emotioneel vlak krijgen we emoties mee die moeder ervaart.

Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet. Deze slaat alles op in ons cel geheugen. Het blijft als het ware vast zitten in ons lijf. Dit kan zich uiten in verschillende chronische fysieke en mentale klachten zoals.

Angst, paniek, stress, hartkloppingen, overmatige alertheid, overprikkelbaarheid, depressie, slapeloosheid, uitputting, gevoel van hulpeloosheid en onmacht, verslaving, allergieën.

Trauma Release Breathwork (TRB) & Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is ontworpen om door die pantsers van het lichaam heen te breken om mentale, emotionele en fysieke spanning uit je lichaam, geest en zenuwstel los te laten. Via deze manier kan het vastgezette trauma loskomen van je systeem en lichaam en kan je weer rust, heelheid en heling ervaren. Dit draagt bij aan een betere kwaliteit van leven.

Door de techniek Body Remembers Trauma Therapie(BRTT), krijg je toegang tot het lichaamsgeheugen en zal het vastgezette trauma met daarbij behorende emotie loskomen.

Breathwork

Doormiddel van de 7 snelste en meest effectieve ademtechnieken die emotionele blokkades neutraliseren, laten we het zenuwstelsel kalmeren.  Het stelt je in staat stellen om vol energie en krachtig door het leven te gaan. Deze ademtechnieken kunnen thuis ook toegepast worden.

Trauma Release Breathwork is één van de veiligste en meest directe manier om ons op lichamelijk,  geestelijk, emotioneel en spirituele manier te ontwikkelen en te verkennen.

Hoe ziet het eruit?

Kennismaking

Nadat je een aanmelding hebt gedaan voor een sessie maken we eerst een afspraak om telefonisch contact te hebben. Op deze manier kunnen we even kort met elkaar kennismaken en kijken wat de trauma release sessie voor jou kan betekenen.

Plannen

Daarna plannen we een datum voor de sessie. Staat de datum vast, dan krijg je van mij een intakeformulier genaamd “levensloop” .Daarnaast ontvang je de integriteitscodes. Ik geef 1 op 1 sessies altijd op een sfeervolle en passende locatie. Je krijgt alle informatie voor aanvang van de sessie zodra het intakeformulier ingevuld weer retour is.

De sessie

De sessie zal zo’n 3 uur duren.  We beginnen met een heerlijke kop thee en leg ik je wat uit over trauma. We bespreken dan het intakeformulier samen en vervolgens geef ik je uitleg over de sessie. Na de uitleg starten we eerst met oefeningen om je lichaam contact te laten maken met de onverwerkte trauma’s in je lijf. Dit is de start van de BRTT (Body Remembers Trauma Therapie)

Na deze sessie starten we direct met Breathwork. Deze ademsessie kan heel intens zijn en je zal na afloop erg vermoeid zijn. Je krijgt hier alle tijd om weer op adem te komen en alles te laten integreren.

Afsluiten en gronden

Na de sessie is er tijd en ruimte om weer rustig te landen. Je zult merken dat je erg vermoeid bent. Ik zorg voor een ontspannen sfeer met muziek en een lichte maaltijd om weer goed te gronden in je lichaam, zodat je weer goed naar huis kunt. Er is dan ook tijd om na te praten over de sessie.

Duo sessie

Het is ook mogelijk om met 2 personen een TRT & BRTT sessie te boeken. Kosten voor een duo sessie zijn 350 euro per duo.

Eten na de ceremonie